Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ BADEN POWELL

Τελευταίο μήνυμα του Baden Powell

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,
Αν ποτέ παρακολουθήσατε την παράσταση του Peter Pan θα ενθυμείσθε ότι ο Αρχηγός των πειρατών ετοίμαζε πάντοτε τον επιθανάτιο λόγο του, επειδή φοβόταν μήπως δεν επρόφθαινε να τον ετοιμάσει όταν θα ήταν καιρός. Αυτό μοιάζει πολύ με ότι μου συμβαίνει σήμερα, αν και δεν πεθαίνω αυτή τη στιγμή, θα συμβεί αυτό προσεχώς και θέλω να σας στείλω λίγα λόγια για να σας αποχαιρετήσω. Σκεφθείτε ότι είναι τα τελευταία λόγια που θα ακούσετε από εμένα, μελετήστε τα λοιπόν καλά.
Πέρασα μια ζωή πολύ ευτυχισμένη και η επιθυμία μου είναι ο καθένας σας από εσάς να την ζήσει τόσο ευτυχισμένα όσο και εγώ.
Πιστεύω ότι ο θεός μας στέλνει στον χαρούμενο αυτό κόσμο για να ευτυχούμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή. Την ευτυχία δεν την κάνει ο πλούτος, ούτε μόνο η επιτυχία της σταδιοδρομίας σας ούτε και οι ατομικές σας απολαύσεις.
Ένα βήμα προς την ευτυχία είναι να φροντίζετε να είσθε υγιείς και δυνατοί εφ’ όσον είσθε παιδιά για να γίνεσθε χρήσιμοι για να μπορέσετε να απολαύσετε τη ζωή όταν ενηλικιωθείτε. Η μελέτη της φύσεως θα σας διδάξει πόσο γεμάτος από ωραία και αξιοθαύμαστα πράγματα είναι ο κόσμος τον οποίον ο Θεός έφτιαξε για να απολαμβάνετε εσείς.
Να αρκείσθε και να ευχαριστείστε με εκείνο που έχετε να φροντίζετε όσο είναι δυνατόν, να το βελτιώσετε να βλέπετε πάντοτε τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων και όχι την σκοτεινή.
Αλλά ο πραγματικότερος τρόπος να απολαύσει κανείς την ευτυχία είναι να την σκορπίσει στους άλλους. Προσπαθήστε όταν θα αφήσετε τον κόσμο να τον αφήσετε λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκατε και όταν θα έλθει η σειρά σας να πεθάνετε, θα πεθάνετε ευτυχείς, διότι θα αισθάνεστε ότι οπωσδήποτε δεν σπαταλήσατε τον καιρό σας και ότι κάνατε το καλύτερο που μπορούσατε.
Να είσθε έτοιμοι με τον τρόπο αυτό να ζήσετε και να πεθάνετε ευτυχείς. Να μείνετε πάντοτε πιστοί στην Προσκοπική σας Υπόσχεση και όταν ακόμη παύετε να είσθε παιδιά.
Είθε ο Θεός να σας βοηθήσει να το κάνετε.
Ο φίλος σας,
BADEN POWELL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου