Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ "

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


«Ο έμπορος της Βενετίας».


Διασκευή: Νίκος Δαφνής   Σκηνοθεσία:  Νίκος Δαφνής.
Μουσική : Νίκος Τσέκος Σκηνικά-Κοστούμια : Γιοβάνα Πρασίνου
Χορογραφία : Αλέξανδρος Χατζιάρας  Φωτογραφία : Κρυσταλλία Κανάκη


Παίζουν οι ηθοποιοί: Εύα Αλεξανδρή, Θοδωρής Ανθόπουλος , Νάντια Ανθοπούλου,  Κώστας Κλάδης, Οδυσσέας Κιόσογλου, Νίκος Μαρμαράς και Κώστας Τζαφέρης .


Πρόκειται για ένα έργο βαθιά ανθρώπινο , που στοχεύει ίσια στην ψυχή κάθε ευαίσθητου θεατή. Από την μια ,  εξυμνεί τη φιλία, τον αλτρουϊσμό και … τον έρωτα κι από την άλλη τιμωρεί το φανατισμό, τη μικροψυχία, την απανθρωπιά και την εμπάθεια.
Το βασικό ερώτημα που βάζει  είναι το κατά πόσο ο «νόμος» παραμένει Νόμος, όταν στέκεται στενά στο «γράμμα», περιφρονώντας την ανθρωπιά, την ηθική και το δίκαιο. Ασφαλώς η παράστασή μας είναι «κωμωδία» και είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσουν οι θεατές μας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Δυο λόγια για το έργο : Ένας έμπορος από τη Βενετία –ο Αντώνιος- θέλοντας να βοηθήσει τον ερωτευμένο φίλο του Βασάνη, να κερδίσει την καρδιά μιας πλούσιας αρχόντισσας –της Πόρτσια- από τους αστείους γαμπρούς που τη φλερτάρουν, δανείζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Εβραίο τοκογλύφο – τον Σάϋλοκ. Επιπόλαια, υπογράφει ένα συμβόλαιο με έναν φοβερό όρο: Αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος του, να έχει ο Σάϋλοκ το δικαίωμα να κόψει … ένα κομμάτι κρέας απ’ το σώμα του. Δυστυχώς, κάποιες συγκυρίες εμποδίζουν τον Αντώνιο να είναι συνεπής.
Κι ο Σάϋλοκ ζητά από το Δόγη της Βενετίας την πιστή εφαρμογή του νόμου.
Στη δίκη που γίνεται, όλα φαίνονται χαμένα, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται (μεταμφιεσμένη σε άντρα-δικηγόρο) η πανέξυπνη Πόρτσια. Και τότε … το δίκαιο (και ο έρωτας) θριαμβεύουν.


Έναρξη παραστάσεων :  Κυριακή 31η Οκτώβρη



Οι τακτικές παραστάσεις, κάθε Κυριακή στις 11,30 π.μ. και στις 3,30 μ.μ.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ,

Εάν όμως επιλέξετε την παράστασή μας, για να την παρακολουθήσετε
(ομαδικά)  τότε η τιμή του εισιτηρίου είναι   7  ευρώ  .


Τηλ. Επικοινωνίας :  210-4816200  (Κα Αρετή Καφεντζή)   
Fax : 210-4816266     


Για το Θεατρικό Οργανισμό «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»

ΝΙΚΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
(κιν. τηλ.: 6977 337444)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου