Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

εκδηλώσεις για την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

«Κυνήγι Θησαυρού» σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου διοργανώνουν το Σάββατο η ΣΤΑΣΥ και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης.
Η δράση θα ξεκινήσει στις 11 το  πρωί από τους σταθμούς Ευαγγελισμός - Βικτώρια - Πανόρμου - Ανω Πατήσια - Αγιος Δημήτριος - Ακρόπολη - Αιγάλεω - Πειραιάς. Σημείο εκκίνησης μπορεί να αποτελέσει οποιοσδήποτε από τους σταθμούς, σε καθέναν από τους οποίους θα υπάρχουν Πρόσκοποι, που θα εξηγούν το παιχνίδι και θα διανέμουν τις κάρτες με την αποστολή.
Η μετακίνηση μεταξύ των σταθμών θα γίνεται με γρίφους, κρυμμένα μηνύματα, κουίζ, αλλά και κατασκευές, που θα σχετίζονται με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ιστορία, τις τεχνικές δεξιότητες και την κοινωνική συνεργασία. Ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο.
Επιδίωξη είναι μέσα από τη συμμετοχή στο παιχνίδια να εξοικειωθεί το κοινό με την ιδέα της μετακίνησης στην πόλη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μάθει και να ανακαλύψει ιστορικά μνημεία ή/και στοιχεία για διάφορες περιοχές της Αθήνας, καθώς και να διασκεδάσει και να δει την πόλη μέσα από ένα άλλο πρίσμα.

Οι Πρόσκοποι του Πειραιά θα είναι εκεί και θα περιμένουν τον κόσμο να παίξει στο μεγάλο αυτό ¨Κυνήγι Θησαυρού¨ στον δικό τους Σταθμό στον Ηλεκτρικό του Πειραιά για άλλη μια φορά ενεργοί σε όλα τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου